Letní ayurvédský tip: Lilkový tatarák

August 10, 2017

Ivana R.

Lilkový tatarák

½  lilku

1 krabička maskarpóne

¼ lžičky kořenící směsi Trikatu

Špetka asofoetidy místo česneku

Špetka černé soli nebo soli Revital (kombinace himalájská sůl, mořská a černá)

Cca 6 cm pórku

1 lžíce ghí másla

hrst sekaných vlašských ořechů

 

Postup:

1.Lilek operte a nakrájejte i se slupkou na menší kousky, nakrájejte nadrobno pórek.

2. rozehřejte si na pánvi ghí máslo, přidejte polovinu nakrájeného pórku a lilek, přidejte hrst vlašských ořechů,pozvolna restujte do změknutí. Můžete trochu podlít vodou, aby se směs nepřipalovala. 

3.Během restování přidejte koření trikatu, asofoetidu a sůl.

4.Odstavte z plotny a nechejte vychladnout.

5. Po vychladnutí směsi, přimíchejte maskarpóne a druhou polovinu nadrobno nakrájeného pórku.

6. Pro dochucení můžete ještě přidat trochu ayurvédské kořenící směsi na Grilování zeleniny nebo směs Dobré trávení či Pitta směs

7. Při servírování můžete chleba ozdobit sušeným rajčátkem a čerstvou bazalkou.

 

Nám tento tataráček nejvíc chutná s orestovaným grahamovým chlebem 😊

Dobrou chuť!

 

 

Share on Facebook
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kontakt:

Centrum Revital, Zaječí                     

Požární 474

                                                                     Centrum Revital

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Telefon: 724 959 059                          

info@centrumrevital.cz

  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon

Obchodní podmínky zde.

© 2019 Centrum Revital

Tyto stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies.

Ayurvéda, ayurvédské masáže, ayurvédské lázně, ayurvédské terapie, Ivana Robošová, Centrum Revital, Zaječí, výroba kočení, čajů.